Vraag gerust.

Het merendeel van onze klanten voorziet in hun eigen vervoer. Wenst u vervoer vanaf onze fabriek naar de projectlocatie? Dan kunnen wij hierin uiteraard voorzien. De prijs van het transport is altijd op aanvraag. Deze is afhankelijk van het totaalgewicht en het aantal kilometers. Bij kleine orders is het mogelijk – en soms voordeliger – om palletvervoer in te zetten. Bij volle vrachten (meer dan 20 ton) kunnen producten na afmelding binnen 2 werkdagen afgeleverd worden. Deelvrachten (minder dan 20 ton) worden na afmelding binnen 4 werkdagen afgeleverd.

Al onze prijzen en offertes zijn af fabriek.

Rechtsboven op onze website ziet u de knop ‘inloggen’.
Opdrachtgevers die met regelmaat bij ons bestellen hebben hiervoor inlogcodes ontvangen. Zij kunnen prijzen zien en online een bestelling plaatsen.
Wij verstrekken geen inlogcodes aan particuliere klanten.

Wilt u in aanmerking komen voor inloggegevens? U kunt een aanvraag doen via info@atsmasierbeton.nl

Foto’s zijn slechts een indicatie van de werkelijkheid.
Hoe de kleur zich ontwikkelt heeft bijvoorbeeld ook te maken met het soort product en de weersomstandigheden.
Op afspraak bent u welkom om de kleur en de structuur bij ons in de fabriek te komen bekijken.

Gewassen grint (fijn)
Gewassen grint (2-5 fijn, ook wel split of kif genoemd.)


Gewassen grint (4-8 grof)

Grijsbeton
Grijsbeton

Beton met kleurstof zwart (bk.zwart)
Bk.zwart (beton met kleurstof zwart)

Wit beton (door- en door)
Wit beton (door en door)

Geel beton (door- en door)
Geel beton (door en door)

Signaal geel (geverfd)
Signaal geel geverfd

Groene aanslag
Ons beton is voor 99% bedoeld voor gebruik buiten. Door blootstelling aan de buitenlucht kan beton groen gaan kleuren. Oorzaak? Algenbloei. Algenbloei is het sterkst aan de zijde van het beton die langer vochtig blijft (noordzijde). Dit zie je overal terug, ook op bijvoorbeeld gebouwen. Zuren uit algen tasten het beton zo minimaal aan dat algenbloei geen negatieve invloed heeft op de kwaliteit van ons product.

Er zijn middelen ter bestrijding verkrijgbaar. Wees u bij gebruik hiervan bewust van de mogelijke effecten op de ondergrond, de omgeving én op het betreffende product (bij aantasting van het oppervlakte door gebruik van chemische/mechanische reiniging zijn wij niet aansprakelijk). De beste tip is volgens ons: een hoge temperatuur. Alg sterft af bij hogere temperatuur, dus als de watertemperatuur +65 graden is heeft u een natuurlijk reinigingsmiddel. Bovendien is schoonmaakmiddel overbodig. Heeft u veel mos? Dan is stoom een goed alternatief. De stoom zorgt voor een hoge temperatuur van het korstmos, de wortels sterven hierdoor af. Doe dit wel bij droog weer en een buitentemperatuur van 15+ graden.

Kalkuitbloei
De witte uitslag die (in veel gevallen) op onze betonproducten zichtbaar is wordt ook wel kalkuitbloei genoemd. Kalkuitbloei is vervelend maar het is geen permanent probleem. Bij een juist gebruik verdwijnt de kalkuitbloei vanzelf. Deze uitbloei heeft geen invloed op de kwaliteit van onze producten en is geen reden tot afkeur.

Door het mengen van natuurproducten (de toeslagmaterialen: zand, grind, cement en water) heb je als producent niet alle factoren in eigen hand. Het cement geeft een chemische reactie zodra het in aanraking met water komt. Hierdoor wordt vrije kalk gevormd. Deze vrije kalk zet zich af aan de oppervlakte van ons product. Vervolgens reageert cement op de kooldioxide uit de lucht. Er ontstaat een (onoplosbaar) calciumcarbonaat. Dit zijn de witte vlekken die je op veel betonproducten ziet. Er is weinig tot niets te doen aan kalkuitbloei (zonder het product aan te tasten). Een product met zuren behandelen is slecht voor het milieu maar lost het probleem ook niet op. De producten moeten namelijk eerst de reactieve stoffen kwijtraken. Door het kooldioxide in de lucht, verandert het calciumcarbonaat langzaam in een stof die wel oplosbaar is in water. De kalkuitslag verdwijnt naar verloop van tijd vanzelf. Hoe snel? Dit hangt o.a. van de mate van verkeer en hoe verontreinigd de lucht is. Koolzuur en zwaveloxide versnellen namelijk het proces. Met andere woorden: witte uitslag verdwijnt sneller op plaatsen met veel industrie dan in een buitengebied.

Op verzoek van opdrachtgevers kunnen wij betongranulaat verwerken in onze producten.

Dat wij een kleine fabrikant zijn vinden wij geen reden om niet te investeren in een beter milieu. Het hergebruiken van afgekeurde producten is één van de steentjes die wij bijdragen. Daarbij: ons product is 100% recyclebaar. Lees meer over Duurzaam Beton op de website van Betonhuis.

Standaard grijze betonproducten leveren wij uit voorraad.

Gekleurde betonproducten of maatwerk betonproducten kennen een minimale levertijd van 6 weken. Afhankelijk van het product en het aantal.
Levertijden zijn altijd op aanvraag en in de wintermaanden ‘ijs en weder dienende’.

Houd er rekening mee dat beton na 28 dagen volledig uitgehard is. Pas dan heeft de beton de uiteindelijke potentiële sterkte bereikt. Afhankelijk van de toepassing kan het beton element uiteraard eerder verwerkt en belast worden.

Om de straal van een bochtband te bepalen is onderstaande porringlijst een handig hulpmiddel.
Let wel goed op of u met een inwendige of uitwendige bocht te maken hebt én het meten komt op de millimeter nauwkeurig!

StraalLengtePorringGraden
per stuk
Stuks per
kwart cirkel
R=0,5078,5 cm.8,0 cm.901
R=178,5 cm.6,1 cm.452
R=1,5078,5 cm.4,2 cm.303
R=278,5 cm.3,6 cm.22,54
R=2,5078,5 cm.2,9 cm.185
R=378,5 cm.2,4 cm.156
R=478,5 cm.1,9 cm.11,38
R=578,5 cm.1,6 cm.910
R=678,5 cm.1,3 cm.7,512
R=778,5 cm.1,1 cm.6,414
R=878,5 cm.1,0 cm.5,616
R=1078,5 cm.0,9 cm.4,520
R=1278,5 cm.0,8 cm.3,724
R=1578,5 cm.0,5 cm.330

Ja. Al onze producten zijn KIWA gecertificeerd op basis van BRL 5070 “vooraf vervaardigde betonproducten”. De producten voldoen aan het Besluit Bodemkwaliteit (BSB). Op onze afleveringsdocumenten vindt u dan ook het keurmerk NL BSB® K20902. Download ons productcertificaat:
NL BSB productcertificaat d.d. 2016-03-01

Onze banden zijn voorzien van CE Markering.