Uitstroomband voor regenwater.

Extreme regenval en extreme droogte, het hoort bij het veranderende klimaat. Het vallen van (extreem veel) regenwater op ons wegdek heeft een sterke invloed op de verkeersveiligheid. Ook neemt – door de toename van extreme buien – schade aan de openbare ruimte toe.

Eén van de maatregelen voor het snel afvoeren van regenwater is een uitstroomvoorziening. Deze uitstroomband 118×100 voor regenwater is en wordt op verschillende plaatsen in onder andere de gemeente Helmond en de gemeente Asten verwerkt. Tussen de RWS banden langs het wegdek worden deze uitstroombanden geplaatst. Voor de uitstroomband loopt een goottegel en de berm achter de voorziening loopt op afschot.

De uitstroomband 118×100 heeft een afmeting van 118x100x32.5/17.5 en sluit netjes aan op de RWS band. De kleine versie (ter vervanging van een kolk) heeft de afmeting van 50x70x17.5/37.5 en sluit ook aan op de RWS band. Nieuw in ons assortiment is de uitstroomband met aansluiting op de trottoirbanden: 13/15, 18/20 en 28/30. Bekijk ons assortiment uitstroombanden.

GRUTSK: in 2021 is de uitstroomband één van de drie genomineerd voor de Rioned Innovatieprijs.
Bekijk de pitch van de gemeente Helmond.

“Robuust, aan te brengen in nieuw- en bestaand gebied, onderhoudsvriendelijk en zichtbaar waterbeheer. Het element is eenvoudig te plaatsen, sluit naadloos aan op de bestaande RWS banden. Een nieuw, bewezen innovatie om wateroverlast het hoofd te bieden.” Gemeente Helmond.